החלטתם לפתוח עסק חדש. אפיינתם את קהל היעד. בחרתם את האיזור המושלם עבורכם. עכשיו הגיע הזמן להתחיל לחפש נכסים. זה השלב שבו העסק שלכם מפסיק להיות בתיאוריה ומתחיל להיות מאוד מוחשי. לכן חשוב מאוד להיצמד למספר דגשים שיעזרו לכם לוודא שהנכס שאתם בוחרים הוא הנכס הנכון, ושלא יתעוררו בעיות בהמשך.

1. הקפידו על סקירה מקיפה של העסק. תבדקו כל פינה, הן בחלק הפנימי והן בחלק החיצוני, על מנת לאתר פגמים או בעיות פוטנציאליות. כך תוכלו להחליט אם העסק מספיק טוב עבורכם, או לקבל מספיק קלפי מיקוח להורדת מחיר השכירות אם וכאשר אתם נכנסים למשא ומתן.

2. בדקו מול הרשויות אם מתוכנן בקרוב שיפוץ עירוני של תשתיות, כבישים וכו'. שיפוצים שימנעו מעבר והגעה של לקוחות לאיזור, או שיפחיתו את אפקט המשיכה של האיזור, יכולים ואפילו צריכים להכריע את ההחלטה שלכם. הדבר נכון במיוחד בהתחשב בעבודות הרכבת הקלה שמשנות את פני תל אביב וכבר פגעו בלא מעט עסקים.

3. בדקו מול העיריה אם יש תכנון או אם הוגשה בקשה לתמ"א - התחדשות עירונית או שיפוץ חזיתי כלשהו בבניין. בניין שעובר שיפוץ מפחית בצורה דרמטית את החשיפה והנראות של העסקים שמצויים בו, ועל כן הכרחי לבדוק את הנושא לפני שחותמים על חוזה.

4. ודאו שאתם באמת נפגשים עם הבעלים של הנכס, ולא עם כל מיני נציגים או שוכרי משנה שאינם מורשים לערוך את החוזה או להשכיר את הנכס.

5. תעברו היטב ובקפידה על פרטי החוזה, ובמיוחד ודאו שמדובר בחוזה ארוך טווח מספיק - כלומר חוזה של לפחות 5 שנים שבנוי מכמה אופציות. בנוסף, שימו לב שהעליות בתקופת האופציה הינן ריאליות ולא מופרכות. בדקו שהערבויות לא גבוהות מדי, מה שעלול לפגוע לכם בתזרים הראשוני.

6. נסו תמיד לקבל זכות העברת הנכס לשוכר חליפי, זאת על מנת לבטח את עצמכם במקרה של תאונה או הפסקת עבודה פתאומית מסיבות בריאותיות או אישיות.